Korzár logo Korzár Dolný zemplín
Streda, 16. január, 2019 | Meniny má Kristína
Nájdete nás na webe

Mladí kuchári z Michaloviec uspeli v celoslovenskej súťaži

Kuriozitou je, že príprava špeciálnej gurmánskej lahôdky im trvala vyše 24 hodín.

Bronzoví kuchári. Študenti Tomáš Duška (prvý zľava) a Vincent Hankóci bodovali v celoslovenskej súťaži s názvom Poézia v gastronómii.(Zdroj: archív TD)

Michalovčania získali bronzovú medailu na 16. ročníku súťažnej výstavy s názvom Poézia v gastronómii.

MICHALOVCE. Prestížne kuchárske podujatie organizoval Slovenský zväz kuchárov a cukrárov v bratislavskej Inchebe začiatkom februára.

Medzi súťažiacimi z rôznych kútov Slovenska sa prezentovali aj študenti Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Michalovciach Tomáš Duška a Vincent Hankóci.

Pod vedením majstrov odborného výcviku Juraja Balombiniho a Mileny Poprikovej získali v juniorskej kategórii bronz.

Odborná porota ocenila ich slávnostnú misu, ktorú pripravili pre osem osôb.

Michalovčania vykúzlili na tanieri a následne vystavovali marinovaného lososa v jačmeni, panenku z diviaka s čučoriedkami, kuracie stehienko plnené špenátovým listom a plnené cannelloni s batátmi.

„Pripravili sme mäsové predjedlá poňaté novou, modernou formou,“ povedal 16-ročný Tomáš Duška.

Na prípravu jedál použili osem druhov surovín. Kuriozitou je, že samotná príprava jedla im trvala vyše 24 hodín.

Mäso museli mixovať, variť a viackrát chladiť a potom zasa opäť variť a polievať aspikom a želatínou. Súťažiacich hodnotili certifikovaní hodnotiaci komisári podľa pravidiel Svetovej organizácie kuchárskych združení.

Komisia hodnotila nielen pokrmy, ale sústredila sa aj na vlastný recept mladých kuchárov, použité ingrediencie a metódy, ktoré použili pri príprave jedál.

Študent Vincent Hankóci povedal, že na ich úspech je patrične hrdý. Dodal, že kuchárske umenie ho nielen baví, ale má ho doslova v krvi. Jeho otec aj mama sú profesionálni kuchári.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Dolný Zemplín Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom
  2. Dobrým anjelom aj vďaka pár klikom na Instagrame
  3. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne
  4. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny
  5. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur
  6. Maurícius, Maldivy, Thajsko. Plavte sa po Indickom oceáne a Ázii
  7. Audi Q3 druhej generácie: akcia na úvod
  8. Sviatky a voľné dni 2019: Využite ich naplno a oddychujte viac
  9. Zrážka s lyžiarom na svahu Vás môže vyjsť poriadne draho
  10. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Ománe?
  1. Deň otvorených dverí Stavebnej fakulty STU
  2. Hlas Schwarzeneggera v autokameře Mio MiVue J85 WiFi vás ochrání
  3. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom
  4. Dobrým anjelom aj vďaka pár klikom na Instagrame
  5. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne
  6. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny
  7. Rozhodujú činy!
  8. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur
  9. Attract international investors for a reasonable price
  10. Comfort of peaceful living
  1. Maurícius, Maldivy, Thajsko. Plavte sa po Indickom oceáne a Ázii 12 456
  2. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur 10 628
  3. Sviatky a voľné dni 2019: Využite ich naplno a oddychujte viac 9 966
  4. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny 7 681
  5. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Ománe? 7 500
  6. Audi Q3 druhej generácie: akcia na úvod 5 290
  7. Úbytok stromov je obrovský. Na záchranu stačí päťdesiat eur 4 471
  8. Zrážka s lyžiarom na svahu Vás môže vyjsť poriadne draho 3 682
  9. Dobrú chuť: Vianočné menu šéfkuchára Daniela Hrivňáka 3 254
  10. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom 2 337

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop