Korzár logo Korzár Dolný Zemplín
Utorok, 22. september, 2020 | Meniny má MóricKrížovkyKrížovky

V Michalovciach vykúzlili kuchári Jeseň na tanieri

V metropole Zemplína súťažili mladí talentovaní, ale aj skúsení šéfkuchári.

Kuchár Zemplína 2014. Súťažili profesionálni kuchári, ale aj talentovaní študenti.Kuchár Zemplína 2014. Súťažili profesionálni kuchári, ale aj talentovaní študenti. (Zdroj: Milan Potocký)

V metropole Zemplína súťažili mladí talentovaní kuchári, ale aj skúsení šéfkuchári zo známych slovenských hotelov a reštaurácií. Na druhom ročníku gurmánskej súťaže Kuchár Zemplína 2014 pripravovali jedlá s motívmi jesene.

MICHALOVCE. Pred pár dňami sa v Michalovciach stretli špičkoví, ale aj mladí nádejní kuchári z hotelových a odborných škôl, aby predviedli svoje gurmánske umenie. Odborná porota hodnotila prípravu jedla, jeho chuť, nápaditosť a kreativitu kuchárov, ale aj hygienu na pracovisku.

Skryť Vypnúť reklamu

„Dôraz bol položený na zladenie chuti a výsledku práce,“ povedal predseda organizačného výboru súťaže a zároveň podpredseda košického Klubu kuchárov a cukrárov Michal Šenitko.

V kategórii juniorov súťažilo deväť súťažiacich a medzi seniormi osem kuchárov. Súťažiaci mali na prípravu jedla 50 minút. Návštevníci podujatia mohli okrem kuchárskych špecialít obdivovať umenie carvingu – vyrezávania ovocia a zeleniny, ochutnať miešané nápoje a pozrieť si výstavu jedál.

„Úlohou súťažiacich bolo skombinovať jesenné produkty na tanieri, urobiť z týchto produktov také jedlo, aby lahodilo oku a aby aj chutilo,“ povedal Šenitko.

Dodal, že súťaž prebiehala podľa hodnotiacich kritérií medzinárodnej kuchárskej spoločnosti. Mladí kuchári - študenti hotelových odborných škôl pripravovali hlavné jedlo z kuracích pŕs.

Skryť Vypnúť reklamu

Najlepší kuchári sú z Michaloviec a Humenného

Kuchári súťažili v dvoch kategóriách, juniori – žiaci stredných hotelových a odborných škôl a seniori – profesionálni kuchári z hotelových a reštauračných zariadení.

V kategórii juniorov obsadil prvé miesto Jakub Torhan z Hotelovej akadémie v Humennom. Talentovaný kuchár pripravil Kuraciu galantínku s tekvicovým rizotom na šípkovej omáčke. Na druhom mieste skončil Matej Bakoš zo SOŠ J. Bocatia, Košice.

V kategórii kuchár senior očarilo odbornú porotu jedlo Mariána Pestúcha z Michaloviec, ktorý pripravil jemne zaúdený jelení chrbát s dubákovou omáčkou a tekvicovo – slaninkovou muffinkou.

Druhé miesto patrí kuchárovi Slavomírovi Lovrantovi, ktorý pripravil pečenú kačku so šípkovou omáčkou a lokšami.

Skryť Vypnúť reklamu

Tretie miesto obsadil kuchár Štefan Miko s diviačou panenkou v bylinkovo – slaninovej kruste s tekvicovým pyré a zverinovým demi glasom.

Najčítanejšie na Dolný Zemplín Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Chcete mať ekologickú domácnosť? Začnite od zelenej elektriny
  2. Šport je dôležitý pre fyzické aj mentálne zdravie
  3. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  4. Nadšenci behu darovali košickej ZOO viac ako 2000 EUR
  5. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % až do 8,25 %
  6. Čo ste nevedeli o jedle v Bratislave? Príbehy reštaurácií
  7. Home (ale aj) Office
  8. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte
  9. Premení klimatická kríza Liptov na Podunajskú nížinu?
  10. Blíži sa nová kríza, ktorej následky môžu byť omnoho väčšie
  1. Týchto 5 nehôd v domácnosti presvedčí, že poistenie sa oplatí
  2. Chcete mať ekologickú domácnosť? Začnite od zelenej elektriny
  3. Zvislé zdvíhacie zariadenia pre vozičkárov
  4. Nadácia COOP Jednota rozdá obciam a mestám 156 000 eur
  5. Využívajte nonstop služby právnika s poistením právnej ochrany
  6. Šport je dôležitý pre fyzické aj mentálne zdravie
  7. Foreigners will be centre stage in Bratislava for the whole week
  8. Poznanie
  9. Lákajú vás benefity poisťovní? Pri zmene si všímajte podmienky
  10. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  1. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 38 230
  2. Čo ste nevedeli o jedle v Bratislave? Príbehy reštaurácií 36 365
  3. Blíži sa nová kríza, ktorej následky môžu byť omnoho väčšie 19 169
  4. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet 16 180
  5. Premení klimatická kríza Liptov na Podunajskú nížinu? 12 271
  6. Unikátny zážitok na Muránskej planine. Uvíta vás tisícka sysľov 10 067
  7. Užite si čarovnú jeseň na horách: Tipy na výlety pre celú rodinu 9 972
  8. 5 digitálnych vychytávok, ktoré vám uľahčia štúdium 8 517
  9. Školský rozvrh s kalendárom prázdnin v denníku SME 8 421
  10. Fantastická pomôcka pre deti – zábavný a náučný pracovný zošit 8 007
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Vo Vysokých Tatrách zahynul Poliak. Už ôsmy tohto roku

Záchranári objavili telo pod stenou Ťažkého štítu.

Momentka zo zásahu.

Stovky ľudí v Poprade pochodovali na podporu zamestnancov nemocnice

Účastníci akcie sa z Námestia sv. Egídia presunuli do priestoru medzi kostolmi.

Pochod smeroval od nemocnice do centra Popradu, kde sa konalo zhromaždenie občanov.
Alexandra Bezeková (vpravo) na 100 m trati počas finále atletickej ligy v Košiciach.

Košická univerzitná nemocnica otvára nové odberové miesto

Na Ipeľskú ulicu sa presunie aj Drive-in.

Na Ipeľskú 1 sa presunie Drive-in aj mobilné odberové miesto.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Píše Ivan Mikloš

O nevypočítateľnosti Trumpa a Matoviča (píše Ivan Mikloš)

Čo určuje nevypočítateľnosť Igora Matoviča a ako môže táto hnacia sila ovplyvniť budúcnosť krajiny?

Premiér Igor Matovič (OĽaNO).
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Ako to bolo s Havranom

Na počiatku bolo klamstvo.

Peter Tkačenko

Cigániková: Obchodovať so Záborskou o interrupciách v podstatných veciach nebudem

Rozhovory ZKH s poslankyňou za SaS Jankou Bittó Cigánikovou.

Cigániková

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop