Korzár logo Korzár Dolný Zemplín
Nedeľa, 16. máj, 2021 | Meniny má SvetozárKrížovkyKrížovky

V Michalovciach vykúzlili kuchári Jeseň na tanieri

V metropole Zemplína súťažili mladí talentovaní, ale aj skúsení šéfkuchári.

Kuchár Zemplína 2014. Súťažili profesionálni kuchári, ale aj talentovaní študenti.Kuchár Zemplína 2014. Súťažili profesionálni kuchári, ale aj talentovaní študenti. (Zdroj: Milan Potocký)

V metropole Zemplína súťažili mladí talentovaní kuchári, ale aj skúsení šéfkuchári zo známych slovenských hotelov a reštaurácií. Na druhom ročníku gurmánskej súťaže Kuchár Zemplína 2014 pripravovali jedlá s motívmi jesene.

MICHALOVCE. Pred pár dňami sa v Michalovciach stretli špičkoví, ale aj mladí nádejní kuchári z hotelových a odborných škôl, aby predviedli svoje gurmánske umenie. Odborná porota hodnotila prípravu jedla, jeho chuť, nápaditosť a kreativitu kuchárov, ale aj hygienu na pracovisku.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Skryť Vypnúť reklamu

„Dôraz bol položený na zladenie chuti a výsledku práce,“ povedal predseda organizačného výboru súťaže a zároveň podpredseda košického Klubu kuchárov a cukrárov Michal Šenitko.

V kategórii juniorov súťažilo deväť súťažiacich a medzi seniormi osem kuchárov. Súťažiaci mali na prípravu jedla 50 minút. Návštevníci podujatia mohli okrem kuchárskych špecialít obdivovať umenie carvingu – vyrezávania ovocia a zeleniny, ochutnať miešané nápoje a pozrieť si výstavu jedál.

„Úlohou súťažiacich bolo skombinovať jesenné produkty na tanieri, urobiť z týchto produktov také jedlo, aby lahodilo oku a aby aj chutilo,“ povedal Šenitko.

Dodal, že súťaž prebiehala podľa hodnotiacich kritérií medzinárodnej kuchárskej spoločnosti. Mladí kuchári - študenti hotelových odborných škôl pripravovali hlavné jedlo z kuracích pŕs.

Skryť Vypnúť reklamu

Najlepší kuchári sú z Michaloviec a Humenného

Kuchári súťažili v dvoch kategóriách, juniori – žiaci stredných hotelových a odborných škôl a seniori – profesionálni kuchári z hotelových a reštauračných zariadení.

V kategórii juniorov obsadil prvé miesto Jakub Torhan z Hotelovej akadémie v Humennom. Talentovaný kuchár pripravil Kuraciu galantínku s tekvicovým rizotom na šípkovej omáčke. Na druhom mieste skončil Matej Bakoš zo SOŠ J. Bocatia, Košice.

V kategórii kuchár senior očarilo odbornú porotu jedlo Mariána Pestúcha z Michaloviec, ktorý pripravil jemne zaúdený jelení chrbát s dubákovou omáčkou a tekvicovo – slaninkovou muffinkou.

Druhé miesto patrí kuchárovi Slavomírovi Lovrantovi, ktorý pripravil pečenú kačku so šípkovou omáčkou a lokšami.

Skryť Vypnúť reklamu

Tretie miesto obsadil kuchár Štefan Miko s diviačou panenkou v bylinkovo – slaninovej kruste s tekvicovým pyré a zverinovým demi glasom.

Najčítanejšie na Dolný Zemplín Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kúrenie počas jari: Ako si udržať teplo a ušetriť viac peňazí
  2. Riešenie emisií v cestnej doprave, ktoré môže fungovať okamžite
  3. Prečo sú pre mzdárku stravné lístky či karty najlepšie riešenie?
  4. Vyberte sa s nami na vandrovku, navštívime Spišský hrad a Levoču
  5. Niké spúšťa novú kampaň s Jánom Lašákom
  6. Slnkom zaliate pláže Južného Cypru sú len jedným z lákadiel
  7. Prečo Slováci nemajú rezervy?
  8. Klus, Pirošíková, Bošňák dnes o 17.00 o slobode cestovania
  9. Chcete, aby mali školáci Čerstvé hlavičky? Hlasujte
  10. Praktické rady, ako zmierniť prejavy alergií. Kľúčom je interiér
  1. SYNLAB je v Európe jednotkou v laboratórnej diagnostike
  2. Ľudia vymieňajú autá za elektrobicykle. Záujem v Trenčíne rastie
  3. Opäť štartuje projekt Futbal v meste
  4. Videli ste, čo sa stane s vašim SUV po 100.000 kilometroch?
  5. Riešenie emisií v cestnej doprave, ktoré môže fungovať okamžite
  6. Atos stavia v Bulharsku nový špičkový superpočítač EuroHPC
  7. Kúrenie počas jari: Ako si udržať teplo a ušetriť viac peňazí
  8. Slnkom zaliate pláže Južného Cypru sú len jedným z lákadiel
  9. Prečo sú pre mzdárku stravné lístky či karty najlepšie riešenie?
  10. Budějovický Budvar je posledný český národný podnik
  1. Portfólio manažér: Čaká nás dobré obdobie pre ekonomiku 17 339
  2. Hokejové hviezdy v biznise nezažiarili. Až na jednu výnimku 13 541
  3. Vyhrajú elektromobily, autá na vodík alebo hybridy? 11 335
  4. Praktické rady, ako zmierniť prejavy alergií. Kľúčom je interiér 8 737
  5. Boj Grékov za slobodu prebudil solidaritu v celej Európe 8 250
  6. Slnkom zaliate pláže Južného Cypru sú len jedným z lákadiel 7 690
  7. Klus, Pirošíková, Bošňák dnes o 17.00 o slobode cestovania 7 430
  8. Nákupy, ktoré rozbúchajú srdce v nákupnom centre Novum Prešov 6 643
  9. Túžite bývať vo svojom za pár mesiacov? Realita s Variant-Haus® 6 380
  10. Riešenie emisií v cestnej doprave, ktoré môže fungovať okamžite 5 405
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Tieto dva psy zablokovali tunel Šibenik, museli ho na hodinu uzavrieť.

Ušli zlodejovi, už sú späť u majiteľa.

6 h
Kvetinové záhony sú nielen na jar mimoriadne fotogenickým miestom.

Nekŕmte holuby, kŕmite tak potkany.

23 h
Juraj Slafkovský (vpravo) v Košiciach odštartoval svoju kariéru.

Talentovaný Košičan očami trénerov.

17 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop