Korzár logo Korzár Dolný Zemplín
Piatok, 4. december, 2020 | Meniny má Barbora, BarbaraKrížovkyKrížovky

V Michalovciach vykúzlili kuchári Jeseň na tanieri

V metropole Zemplína súťažili mladí talentovaní, ale aj skúsení šéfkuchári.

Kuchár Zemplína 2014. Súťažili profesionálni kuchári, ale aj talentovaní študenti.Kuchár Zemplína 2014. Súťažili profesionálni kuchári, ale aj talentovaní študenti. (Zdroj: Milan Potocký)

V metropole Zemplína súťažili mladí talentovaní kuchári, ale aj skúsení šéfkuchári zo známych slovenských hotelov a reštaurácií. Na druhom ročníku gurmánskej súťaže Kuchár Zemplína 2014 pripravovali jedlá s motívmi jesene.

MICHALOVCE. Pred pár dňami sa v Michalovciach stretli špičkoví, ale aj mladí nádejní kuchári z hotelových a odborných škôl, aby predviedli svoje gurmánske umenie. Odborná porota hodnotila prípravu jedla, jeho chuť, nápaditosť a kreativitu kuchárov, ale aj hygienu na pracovisku.

Skryť Vypnúť reklamu

„Dôraz bol položený na zladenie chuti a výsledku práce,“ povedal predseda organizačného výboru súťaže a zároveň podpredseda košického Klubu kuchárov a cukrárov Michal Šenitko.

V kategórii juniorov súťažilo deväť súťažiacich a medzi seniormi osem kuchárov. Súťažiaci mali na prípravu jedla 50 minút. Návštevníci podujatia mohli okrem kuchárskych špecialít obdivovať umenie carvingu – vyrezávania ovocia a zeleniny, ochutnať miešané nápoje a pozrieť si výstavu jedál.

„Úlohou súťažiacich bolo skombinovať jesenné produkty na tanieri, urobiť z týchto produktov také jedlo, aby lahodilo oku a aby aj chutilo,“ povedal Šenitko.

Dodal, že súťaž prebiehala podľa hodnotiacich kritérií medzinárodnej kuchárskej spoločnosti. Mladí kuchári - študenti hotelových odborných škôl pripravovali hlavné jedlo z kuracích pŕs.

Skryť Vypnúť reklamu

Najlepší kuchári sú z Michaloviec a Humenného

Kuchári súťažili v dvoch kategóriách, juniori – žiaci stredných hotelových a odborných škôl a seniori – profesionálni kuchári z hotelových a reštauračných zariadení.

V kategórii juniorov obsadil prvé miesto Jakub Torhan z Hotelovej akadémie v Humennom. Talentovaný kuchár pripravil Kuraciu galantínku s tekvicovým rizotom na šípkovej omáčke. Na druhom mieste skončil Matej Bakoš zo SOŠ J. Bocatia, Košice.

V kategórii kuchár senior očarilo odbornú porotu jedlo Mariána Pestúcha z Michaloviec, ktorý pripravil jemne zaúdený jelení chrbát s dubákovou omáčkou a tekvicovo – slaninkovou muffinkou.

Druhé miesto patrí kuchárovi Slavomírovi Lovrantovi, ktorý pripravil pečenú kačku so šípkovou omáčkou a lokšami.

Skryť Vypnúť reklamu

Tretie miesto obsadil kuchár Štefan Miko s diviačou panenkou v bylinkovo – slaninovej kruste s tekvicovým pyré a zverinovým demi glasom.

Najčítanejšie na Dolný Zemplín Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako inovácie menia naše návyky? Čo už dnes môžete robiť inak
  2. Nová škôlka 21. storočia na Kramároch
  3. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  4. Čo musíte vedieť, ak chcete prežiť Vianoce v zdraví a so svojimi
  5. Štedré dni s Niké: Vyhraj lyže s podpisom Petry Vlhovej!
  6. Do Turecka sa dostanete bezpečne z Bratislavy bez potreby testu
  7. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  8. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  9. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  10. Slovenské „šampanské“, za ktorým sa skrýva príbeh lásky
  1. Čo musíte vedieť, ak chcete prežiť Vianoce v zdraví a so svojimi
  2. Nová škôlka 21. storočia na Kramároch
  3. Do Turecka sa dostanete bezpečne z Bratislavy bez potreby testu
  4. Štedré dni s Niké: Vyhraj lyže s podpisom Petry Vlhovej!
  5. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  6. Prvá akumulátorová 2-stupňová snehová fréza na trhu
  7. COOP Jednota je najdôveryhodnejším slovenským predajcom potravín
  8. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  9. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  10. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  1. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 17 685
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 751
  3. Aká je chémia vôní 13 237
  4. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 9 783
  5. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 9 667
  6. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 9 220
  7. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 731
  8. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom 8 417
  9. Bývanie v meste predlžuje život 8 088
  10. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 7 995
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Takto vyzeral Jakub po bitke na policajnej stanici.

Po Zsuzsovej skončil v prešovskej väznici aj Gašpar

Súd reaguje, že on taký pokyn nevydal.

Tibor Gašpar.

Prešovčanka Ingrid: Pri pohľade na miesto bytovky mi stále naskakuje husia koža

Hlavné je, že žijeme, hovorí rok od výbuchu na Mukačevskej 7.

Ingrid s piatačkou Izkou.

Dekádu skiareál Lysá chátral, precitnúť má v čase pandémie

Stredisko na Čergove sa vždy spoliehalo na sneženie, teraz mu pomôže technika.

Lyžiarsky areál na Lysej idú oživiť.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Premiér obchádza ministerstvo, Gröhling by mohol Matovičov plán blokovať

Do Vianoc by mali otvoriť aj školu, kam chodia Matovičove dcéry.

Lídri strán po rokovaní u prezidentky.
Dobré ráno

Dobré ráno: Lučanský mal brať úplatky. Kedy sa skončí zatýkanie?

Čo to vypovedá o štáte v ktorom sme žili?

Prokurátor Maroš Žilinka.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop