Korzár logo Korzár Dolný zemplín
Štvrtok, 18. október, 2018 | Meniny má Lukáš
Nájdete nás na webe

Michalovskí hotelieri maturovali netradične

Predstavenie národných zvykov a tradícií v rusínskom a zemplínskom jazyku, prezentácia a degustácia vín, ľudová hudba a výborné jedlo.

Nová forma praktickej maturity. Študenti si ju pochvaľujú, aj keď je náročnejšia ako tradičné formy.(Zdroj: Ondrej Petričko)

Takto vyzerala praktická maturitná skúška študentov michalovskej hotelovej akadémie.

MICHALOVCE. Mäsová polievka, bravčová krkovička a rebierko s červenou kapustou a lokšami, škvarkové pagáče, čeregi, šúľance, plnené jabĺčko a omnoho viac si mohli vychutnať hostia Zemplínskeho večera, ktorí zorganizovali študenti michalovskej hotelovej akadémie.

Boli prví, ktorí vyskúšali novú formu praktickej maturitnej skúšky. Výber si pochvaľovali, aj keď priznali, že bola zrejme náročnejšia ako tradičná praktická maturita.

Článok pokračuje pod video reklamou

Zúročili päť rokov štúdia a praxe

Študenti boli rozdelení do viacerých úsekov, z ktorých každý mal jasne vymedzené úlohy. Celý tím riadil Martin Molokáč, ktorý ocenil manažérov na všetkých úrovniach.

„Sú to šikovní ľudia, veľmi mi uľahčili prácu a vybavili všetko, čo bolo treba,“ nezabudol ohodnotiť svojich spolužiakov.

Takisto je rád, že si vybrali novú formu maturity. „Je to určite zaujímavejšie ako vypracovať nejakú prácu a potom ju prezentovať. Je to niečo, čo priamo súvisí s naším odborom a prezentujeme tu praktické schopnosti, ktoré sme nadobudli počas štúdia,“ povedal Martin.

Organizácia celého večera obnášala štyri mesiace naozaj tvrdej driny.

„Boli s tým spojené veľké prípravy, ale som rada, že sme si zvolili novú formu maturity. Trošku som sa toho obávala, ale podľa mňa to dopadlo skvele. Sme radi, že sme dostali takúto možnosť a zároveň začali niečo nové. Uvidíme, ako nás nakoniec ohodnotia,“ zhodnotila večer Jana Mackaľová, ktorá dozerala na obsluhu.

Chcú produkovať zamestnávateľov

Riaditeľ SOŠ obchodu a služieb Miroslav Sivý hodnotí novú formu pozitívne.

„Uvítali sme to, pretože tu sa zúročujú všetky tie skúseností, ktoré nabrali žiaci v zahraničí a počas štúdia v škole. Myslím si, že na prvýkrát to bolo veľmi dobré. Urobili prezentáciu Zemplína, bola tu pekná hudba, dobré jedlo, priviedli si pivničného majstra z tokajskej oblasti. Dobré základy novej formy maturitnej skúšky boli práve položené,“ zhodnotil.

Je rád, že študenti prejavili aj svoje manažérske schopnosti a ukázali, čo v nich je. „Väčšina škôl podľa môjho názoru chŕli zamestnancov. My sa pokúšame produkovať aj manažérov, teda zamestnávateľov, ktorí budú zamestnávať ľudí,“ uzavrel riaditeľ.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Dolný Zemplín Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  2. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  3. Rozprávkové tankovanie
  4. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  5. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  6. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  7. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  8. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  9. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  10. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  1. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  2. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  3. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  4. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  5. Rozprávkové tankovanie
  6. AAA Auto zorganizovalo autogramiádu
  7. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  8. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  9. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  10. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  1. Odborníčka na výživu: Večera maximálne 4 hodiny pred spánkom 17 677
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 923
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 442
  4. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 11 391
  5. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 388
  6. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 559
  7. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 6 917
  8. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 6 914
  9. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 5 620
  10. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára! 4 902

Neprehliadnite tiež

Vodohospodári si stavajú obslužné cesty. Podľa Košíc vlastne budujú cyklotrasy

Cyklisti sa dostanú popri Hornáde až na prah Aničky.

Nové pohotovosti fungujú tri mesiace, očakávané zmeny nepriniesli

Situáciu na centrálnych príjmoch preverí až chrípka a zimné úrazy.

Kauza Sečovce: Grátis advokát školy od nej dostal výpoveď

Nízky: Na súde ďalej zastupujem 122 zamestnancov a žiakov.

Tipy na dnes - štvrtok 18. októbra

Naše tipy na zaujímavé kultúrne podujatia a spoločenské akcie.

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Privatbanka bola pre Kočnera kľúčová, bola pri Bonaparte aj pri Technopole

Obchodoval aj s ďalšími, od Tatra banky kúpil pohľadávky.

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Ako sme sa dostali až sem? Kto nechal Kočnera vyrásť

Čo majú spoločné Kočnerove kauzy?

Komentár Zuzany Kepplovej

Bez základnej spravodlivosti politický život len predstierame

Zažívame nebezpečné časy, keď sa priam objedáme prísľubmi spravodlivosti.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop