Korzár logo Korzár Dolný Zemplín
Pondelok, 25. január, 2021 | Meniny má GejzaKrížovkyKrížovky

Nemecký kuchár ukázal svoje umenie

Kuchár z hotela v meste Hohwacht zavítal do Michaloviec, aby predviedol svoje umenie.

Nemecký kuchár Tobias Pohll. Spolu so študentmi vytvoril zaujímavé menu.Nemecký kuchár Tobias Pohll. Spolu so študentmi vytvoril zaujímavé menu. (Zdroj: Ondrej Petričko)

Spolu so študentmi pripravil 5-chodové menu, ktoré príjemne prekvapilo.

MICHALOVCE. V centre odborného vzdelávania Strednej odbornej školy obchodu a služieb (SOŠOaS) sa uplynulý týždeň niesol v znamení nemeckej kuchyne.

Počas praxe v Nemecku naberajú študenti zručnosti v kuchyni i obsluhe. Práve v hoteli Seelust v meste Hohwacht majú s prácou michalovských študentov len dobré skúsenosti a preto sa rozhodli navštíviť školu, bližšie spoznať študentov a viac sa dozvedieť o škole. Praxe v Nemecku sa počas letných prázdnin zúčastňujú študenti SOŠOaS už 15 rokov a nevedia si ju vynachváliť. „Prax v Nemecku mi dala skúsenosti do života, zručnosti a kopec nových zážitkov. Hodnotím to jednoznačne pozitívne,“ uviedol študent Viktor Hlavatý.
Dni nemeckej kuchyne boli podľa slov riaditeľa školy Miroslava Sivého prezentáciou úspešnej spolupráce. „Táto spolupráca má veľa pozitívnych stránok. Študenti nadobúdajú v zahraničí sebavedomie, zručnosti a zdokonaľujú sa v jazyku,“ povedal.

Dodal, že škola, okrem Nemecka, nadviazala spoluprácu aj s Gréckom, Anglickom a pripravujú spoluprácu so škandinávskymi krajinami.

Spokojný bol aj nemecký kuchár. „Táto akcia mi urobila radosť tak, ako aj vzájomná spolupráca.“ V rámci dní nemeckej kuchyne pripravil kuchár Tobias Pohll spolu so študentmi kompletné menu – lollo kanapky, holštajnská zemiaková polievka, mäso v aspiku s pečenými zemiakmi, losos s kôprovou omáčkou a nechýbal ani dezert. Zúčastneným chutilo a nešetrili slovami chvály.

ico

Recept

Holštajnská polievka (Holsteiner Suppe)

Očistíme zemiaky a privedieme ich do varu, pridáme mletý muškátový orech, soľ, čierne mleté korenie. Uvarené zemiaky rozmixujeme spolu s vodou, v ktorej sa zemiaky varili. K rozmixovaným zemiakom pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a slaninku a všetko znova rozmixujeme. Nakoniec zjemníme smotanou. Zdobíme kúskami lososa.

ope

Najčítanejšie na Dolný Zemplín Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  6. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  7. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  8. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  1. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  2. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  3. Operatívny lízing zmierni dopady krízy na váš biznis
  4. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  5. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  6. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  7. Hygge ako životný štýl
  8. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 41 103
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 36 298
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 14 483
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 300
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 865
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 807
  7. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 300
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 223
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 094
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 961
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Po nehode autobusu v Krompachoch ostalo poškodené zábradlie.

Cestári: Robíme, čo je v našich silách.

2 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Zľava: Jozef Brhel, Milan Fiľo, Jaroslav Haščák a Juraj Široký.

Skupina najbohatších Slovákov má vyššie ambície ako kaviareň či reštauráciu.

21 h
Vyštudoval biológiu a robil antropologický výskum v osade pri Krupine. V súčasnosti Andrej Belák pôsobí v Ústave etnológie a sociálnej antropológie SAV a v organizácii ministerstva zdravotníctva Zdravé regióny.

Antropológ Belák dostal Bielu vranu.

14 h
Komentár Zuzany Kepplovej

Takto sa to robí, do psej matere!

Zuzana Kepplová.

Ak ostatný skríning niekomu pomohol, boli to starostovia a primátori.

16 h

OĽaNO stratilo viac ako polovicu preferencií a Sme rodina by asi ani neprešli do parlamentu. Chá-chá!

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop