Korzár logo Korzár Dolný Zemplín

Študenti varili učiteľom grécke špeciality

Michalovskí študenti zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb varili učiteľom stredných škôl. Pod taktovkou gréckeho šéfkuchára pripravili musaku, pastício a typickú grécku polievku.

Študenti a šéfkuchár. Učiteľom gastronómie pripravili grécke špeciality.Študenti a šéfkuchár. Učiteľom gastronómie pripravili grécke špeciality. (Zdroj: mipo)

Kuchárovi z oblasti Leptokarie asistovali žiaci, ktorí praxovali v gréckych reštauráciách.

MICHALOVCE. Učitelia michalovských škôl spoznávali tajomstvá a špeciality gréckej kuchyne. Zaujímavý kuchársky a kulinársky zážitok pre nich zorganizovala Stredná odborná škola obchodu a služieb (SOŠOS). Grécky šéfkuchár Giannis Kirgios varil spolu so štyrmi študentmi, ktorí majú bohaté skúsenosti s gréckou kuchyňou. Špeciality pripravovali v Centre odborného vzdelávania, ktoré otvorili v Michalovciach v októbri minulého roka. V moderne vybavených kuchyniach sa učia žiaci technológiu prípravy pokrmov.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Študenti varili, učitelia pozerali

Učiteľka gastronomických predmetov zo SOŠOS Daniela Fajčáková vysvetlila, že ukážka prípravy gréckych jedál poslúži učiteľom stredných škôl. Získané skúsenosti a recepty využijú na hodinách praktického vyučovania. "Pozvali sme učiteľov z regiónu podobných škôl v tomto odbore. Videli a vyskúšali si, ako sa originálne grécke jedlá pripravujú," vysvetlila Fajčáková. Ukážky boli spojené s ochutnávkou a degustáciou pripravených jedál. Šéfkuchárovi asistovali študenti, ktorí s varením gréckych špecialít už majú skúsenosti. Učiteľom pripravili musaku, pastício a grécku polievku. "V Grécku som bola už trikrát. Pre nich je typická rýchla príprava jedál. Je to iné ako na Slovensku. Oni používajú viac rýb a mäsa. Počas praxe v zahraničí som sa naučila variť nielen ich jedlá, ale zdokonalila som sa aj v jazyku. Musaka pozostáva zo zemiakov, mäsa a baklažánu. Pastício sú zasa cestoviny preliate omáčkou s mäsom. Navrchu je bešamel. Príprava jedla a pečenie trvá polhodinu," vysvetlila študentka piateho ročníka Lucia Bajková.

SkryťVypnúť reklamu

Autor: mpo

Najčítanejšie na Dolný Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete
  2. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta
  3. Aké výsledky prinášajú investície do modernizácie laboratórií?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  1. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta
  2. Aké výsledky prinášajú investície do modernizácie laboratórií?
  3. Tisíce ľudí sa tešia z vyšších platov
  4. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  5. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  6. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  7. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  8. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 639
  2. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 13 554
  3. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 6 881
  4. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody 5 839
  5. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 5 502
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 005
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva? 4 765
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 569
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu