Korzár logo Korzár Dolný Zemplín
Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Študenti varili učiteľom grécke špeciality

Michalovskí študenti zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb varili učiteľom stredných škôl. Pod taktovkou gréckeho šéfkuchára pripravili musaku, pastício a typickú grécku polievku.

Študenti a šéfkuchár. Učiteľom gastronómie pripravili grécke špeciality.Študenti a šéfkuchár. Učiteľom gastronómie pripravili grécke špeciality. (Zdroj: mipo)

Kuchárovi z oblasti Leptokarie asistovali žiaci, ktorí praxovali v gréckych reštauráciách.

MICHALOVCE. Učitelia michalovských škôl spoznávali tajomstvá a špeciality gréckej kuchyne. Zaujímavý kuchársky a kulinársky zážitok pre nich zorganizovala Stredná odborná škola obchodu a služieb (SOŠOS). Grécky šéfkuchár Giannis Kirgios varil spolu so štyrmi študentmi, ktorí majú bohaté skúsenosti s gréckou kuchyňou. Špeciality pripravovali v Centre odborného vzdelávania, ktoré otvorili v Michalovciach v októbri minulého roka. V moderne vybavených kuchyniach sa učia žiaci technológiu prípravy pokrmov.

Skryť Vypnúť reklamu

Študenti varili, učitelia pozerali

Učiteľka gastronomických predmetov zo SOŠOS Daniela Fajčáková vysvetlila, že ukážka prípravy gréckych jedál poslúži učiteľom stredných škôl. Získané skúsenosti a recepty využijú na hodinách praktického vyučovania. "Pozvali sme učiteľov z regiónu podobných škôl v tomto odbore. Videli a vyskúšali si, ako sa originálne grécke jedlá pripravujú," vysvetlila Fajčáková. Ukážky boli spojené s ochutnávkou a degustáciou pripravených jedál. Šéfkuchárovi asistovali študenti, ktorí s varením gréckych špecialít už majú skúsenosti. Učiteľom pripravili musaku, pastício a grécku polievku. "V Grécku som bola už trikrát. Pre nich je typická rýchla príprava jedál. Je to iné ako na Slovensku. Oni používajú viac rýb a mäsa. Počas praxe v zahraničí som sa naučila variť nielen ich jedlá, ale zdokonalila som sa aj v jazyku. Musaka pozostáva zo zemiakov, mäsa a baklažánu. Pastício sú zasa cestoviny preliate omáčkou s mäsom. Navrchu je bešamel. Príprava jedla a pečenie trvá polhodinu," vysvetlila študentka piateho ročníka Lucia Bajková.

Najčítanejšie na Dolný Zemplín Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  3. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  4. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  5. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  6. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  8. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  9. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  10. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  1. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  2. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  3. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  4. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  5. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  6. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  7. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  8. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  9. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  10. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 18 254
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 13 360
  3. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 13 256
  4. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 155
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 156
  6. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 11 513
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 770
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 905
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 760
  10. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 9 730
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Koronavírus v Bardejove: V kúpeľoch odhalili 15 pozitívne testovaných (minúta po minúte)

Naď: Záujem o testovanie neutícha. V meste musia zavrieť škôlku.

Minister Naď: Hlasy pochybovačov začali utíchať

Infekčných je v priemere 3,55 percenta, v Bardejove menej.

Minister obrany Jaroslav Naď prišiel do Bardejova.

Domov v Sabinove ostáva v karanténe, jeho klientka zomrela

Väčšina osadenstva i zamestnancov, spolu 124 ľudí, je pozitívna.

Sabinov.
Košice pripravujú približne stovku odberných miest. Rokuje sa aj so súkromnými majiteľmi športovísk a spoločenských sál.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Koronavírus na Slovensku: Záujem je vyšší ako v piatok, Naď upozorňuje, že ľudí z iných okresov nemusia otestovať (minúta po minúte)

Na Slovensku pribudlo 2890 pozitívne testovaných na koronavírus a 25 úmrtí pacientov s Covid-19. Na Orave a v Bardejove pokračuje celoplošné testovanie na Covid-19.

Ľudia čakajú na testovanie v obci Kľušov v bardejovskom okrese.
Premiér Igor Matovič pomáha priamo v odbernom tíme v Tvrdošíne.

Prečo sú tu vojaci, nemajú čo robiť? Veľká reportáž z Oravy

Na testy čakali ľudia v chladnom počasí aj hodinu.

Celološné testovanie na Orave.
Tao Hart.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop