T: Filet z lososa v pivnom cestíčku s hráškovým pyré a mätou
Suroviny: 4 porcie
600 g lososa (4 krát 150 g)
morská soľ
Pivné cestíčko:
200g hladkej múky
1/2 lyžičky morskej soli
2 lyžičky prášku na pečenie
250 ml piva
2 bielka z vajíčka
1.Zmiešajte múku, soľ, prášok na pečenie a pivo. Nechajte odstáť asi 30 minút. Vyšľahajte bielka a pridajte do zmesi až tesne pred použitím.
Hráškové pyré:
30 g masla
1 menšia cibuľa, posekaná na drobno
1 hrubší rez anglickej slaniny
250 g hrášku (mrazeného)
1.Rozpustite maslo na panvici, pridajte cibuľu a orestujte asi 7 až 8 minút.
2.Pridajte slaninu a hrášok, zalejte vodou (bez soli), priveďte do varu a varte asi 10 minút. Potom vyberte slaninu von a zvyšok rozmixujte v mixéri. Dosoľte a dokoreňte.
Mätová vinnaigrette:
1/2 lyžičky cukru
20 listov čerstvej mäty alebo 2 lyžice sušenej
4 lyžice extra panenského olivového oleja
2 lyžice citrónovej šťavy
1 lyžica červeného vínneho octu
soľ, čierne korenie
1.Vo väčšej miske metličkou vymiešajte všetky suroviny dokopy
Postup:
1.Naplňte panvicu do 2/3 olejom a dobre ho rozpáľte. Osoľte a okoreňte lososové filety, oprášte ich v múke a namočte do cestíčka tak, aby celý povrch ryby bol ním pokrytý.
2.Potom rybu smažte na rozpálenom oleji asi 4 až 5 minút.
3.Podávajte s hráškovým pyré a mätovou vinnaigrette.
Dobrú chuť
Foto: FMM
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z južného Zemplína nájdete na Korzári Dolný Zemplín