"Napriek tomu, že na Štedrý večer zasadneme k stolu v ich byte, šéfkuchárom budem ja. V našom menu nebude chýbať dobrá hustá kapustnica s klobáskou a údeninou. Ja do nej pridávam aj sušené slivky, ktoré jej dodajú zvláštnu chuť. Druhým chodom budú, samozrejme "bobaľky" a tretím ryba, ktorú vyprážam na dva spôsoby - v trojobale a špeciálnom cestíčku s grilovacím korením," vysvetľuje Z. Čpelíková.
Ako dodáva, k pravej vianočnej atmosfére patria aj zákusky - nesmú medzi nimi chýbať dva rodinné recepty - obrátený jablkový koláč a tvarohový so želatinou. "Aby to nebolo také kalorické, používam pritom nízkotučný tvaroh aj maslo," smeje sa pani Zlatica.
Pokiaľ ide o darčeky, pre svoju čerstvo vydatú dcéru a jej manžela pripravila jeden celkom špeciálny, ktorý nám aj prezradila, ale nechcela, aby sme ho zverejnili. "Už by to nebolo prekvapenie a ja sa práve na to najviac teším," myslí si. Drobné darčeky mala už minulý týždeň nachystané pre všetkých svojich blízkych a priateľov a ako hovorí, ona si na dary nepotrpí - radšej ich dáva, ako dostáva.
"Všetkým ľuďom dobrej vôle želám radostné Vianoce v kruhu rodiny, s úprimným želaním, aby v Novom roku si každý z nás našiel čas na prácu, pretože je cenou za úspech, na rozmýšľanie, pretože je zdrojom sily, na hru, ktorá je tajomstvom mladosti, na priateľstvo , pretože je bránou ku šťastiu , na snenie, ktoré je cestou k hviezdam a na lásku a radosť, pretože sú hudbou duše, " dodáva na záver.
Autor: lyv
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z južného Zemplína nájdete na Korzári Dolný Zemplín