Korzár logo Korzár Dolný Zemplín
Štvrtok, 28. január, 2021 | Meniny má AlfonzKrížovkyKrížovky

SPOD POKRIEVKY RASŤA VOJTOVIČA

KURČA PO BASKICKY (Poulet Basquaise)SUROVINY:1 kurča, cca 1,5 kg100 ml olivového oleja2 malé cibule, nasekané na drobno3 strúčiky cesnaku,

KURČA PO BASKICKY (Poulet Basquaise)

SUROVINY:

1 kurča, cca 1,5 kg

100 ml olivového oleja

2 malé cibule, nasekané na drobno

3 strúčiky cesnaku, nasekané na drobno

2 červené papriky, očistené a pokrájané na kocky

1 zelená paprika, posekaná na kocky

1 čilli paprička

1/2 čajovej lyžice tymiánu

1 bobkový list

250 ml bieleho vína

150 g paradajkového pretlaku

2 paradajky bez kože

750 ml kuracieho vývaru

100 g čiernych olív

AKO NA TO:

1.Predhrejte rúru na 220°C a rozkrojte kurča na 8 porcii.

Skryť Vypnúť reklamu

2.Na hlbokej panvici rozpáľte olivový olej a a osmažte kura do zlatova.

3.Dajte kura na bok a na panvicu pridajte cibuľu, cesnak, červenú, zelenú papriku, čili, tymián, bobkový list a biele víno. Priveďte do varu a zredukujte na polovicu.

4.Preložte do hrubého hlineného alebo kovového hrnca, pridajte paradajky, pretlak, kurací vývar a priveďte do varu.

5.Potom pridajte kuracie kúsky a olivy. Prikryte pokrievkou a vložte do rozohriatej rúry na cca 45 minút.

6.Podávajte s dusenou ryžou alebo varenými zemiakmi.

PRAJEM DOBRÚ CHUŤ

Najčítanejšie na Dolný Zemplín Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  2. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  4. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  5. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  7. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  8. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  9. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  10. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  1. Neprekonaný VAM systém, ktorý zabráni krádeži vášho auta
  2. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  3. Garmin predstavuje Lily, svoje najmenšie inteligentné hodinky
  4. Babylon Berlín: Najdrahší nemecký seriál
  5. Potravinové intolerancie bude KRAJ riešiť aj tento rok
  6. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  7. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  8. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  9. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  10. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 20 064
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 18 840
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí 18 412
  4. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 18 106
  5. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 071
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 751
  7. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci 7 401
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 313
  9. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 7 305
  10. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 155
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Ilustračné foto

Druhú dávku by ste mali dostať do 42 dní.

9 h

Ako vyzerá vakcinácia na Slovensku.

4 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop