KURČA PO BASKICKY (Poulet Basquaise)
SUROVINY:
1 kurča, cca 1,5 kg
100 ml olivového oleja
2 malé cibule, nasekané na drobno
3 strúčiky cesnaku, nasekané na drobno
2 červené papriky, očistené a pokrájané na kocky
1 zelená paprika, posekaná na kocky
1 čilli paprička
1/2 čajovej lyžice tymiánu
1 bobkový list
250 ml bieleho vína
150 g paradajkového pretlaku
2 paradajky bez kože
750 ml kuracieho vývaru
100 g čiernych olív
AKO NA TO:
1.Predhrejte rúru na 220°C a rozkrojte kurča na 8 porcii.
2.Na hlbokej panvici rozpáľte olivový olej a a osmažte kura do zlatova.
3.Dajte kura na bok a na panvicu pridajte cibuľu, cesnak, červenú, zelenú papriku, čili, tymián, bobkový list a biele víno. Priveďte do varu a zredukujte na polovicu.
4.Preložte do hrubého hlineného alebo kovového hrnca, pridajte paradajky, pretlak, kurací vývar a priveďte do varu.
5.Potom pridajte kuracie kúsky a olivy. Prikryte pokrievkou a vložte do rozohriatej rúry na cca 45 minút.
6.Podávajte s dusenou ryžou alebo varenými zemiakmi.
PRAJEM DOBRÚ CHUŤ
Autor: www.health.gov.sk
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z južného Zemplína nájdete na Korzári Dolný Zemplín