Korzár logo Korzár Dolný Zemplín

Spod pokrievky Rasťa Vojtoviča

Ahojte, dnes mám pre vás tradičný recept francúzskej kuchyne. Vie byť skutočne delikátny a veľmi chutný. Kombinácia sladkosti kačacieho mäsa a

pomaranča s jeho citrusovou arómou a kyselinami je doslova ako vydarené manželstvo. Napriek tomu bol tento recept už od polovice 80. rokov veľmi zle pripravovaný v mnohých reštauráciách po celej Európe. Tu je preto správna verzia tohto úžasného jedla.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

KAČICA NA POMARANČI (Duck Á Ĺ Orange)

Suroviny (na 4 porcie):

1 asi 1,5 2 kg kačica

100 g maslo

1 lyžica olivového oleja

100 ml pomarančového likéru napr. Grand Marnier

100 g cukru

150 ml jablčného octu

5 pomarančov (2 iba kôru, 3 iba džús)

SkryťVypnúť reklamu

za hrsť posekanej petržlenovej vňate

soľ a čierne korenie

AKO NA TO:

Predhrejte rúru na cca 220°C

1.Dôkladne nasoľte a nakoreňte kačicu. V pekáči rozpustite polovicu masla s olivovým olejom.

2.Keď je maslo rozpustené, osmažte kačicu zo všetkých strán a vložte do vyhriatej rúry na 50 minút.

3.Potom preložte kačicu na dosku a zlejte šťavu do malej misky.

4.Položte ten istý pekáč na stredne silný plameň sporáka a vlejte doň polovicu množstva pomarančového likéru, cukor, ocot a varte, pokiaľ sa nezačne vytvárať sirup.

5.Vložte kačicu späť na pekáč, polejte výpekom v miske a na kačicu poukladajte pokrájané segmenty z pomaranča, pomarančovú kôru, vytlačte na ňu šťavu, zbytok masla a pomarančového likéru a petržlenovú vňať.

6.Pečte ďalších 20 minút, každých 5 minút polievajte.

SkryťVypnúť reklamu

7.Podávajte so zemiakovým pyré.

ŽELÁM DOBRÚ CHUŤ

Autor: Štefan VARGA

Najčítanejšie na Dolný Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 87 630
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 646
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 354
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 449
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 6 204
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 436
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 226
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 486
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu