Korzár logo Korzár Dolný Zemplín
Štvrtok, 28. január, 2021 | Meniny má AlfonzKrížovkyKrížovky

Spod pokrievky Rasťa Vojtoviča

Ahojte, dnes mám pre vás tradičný recept francúzskej kuchyne. Vie byť skutočne delikátny a veľmi chutný. Kombinácia sladkosti kačacieho mäsa a

pomaranča s jeho citrusovou arómou a kyselinami je doslova ako vydarené manželstvo. Napriek tomu bol tento recept už od polovice 80. rokov veľmi zle pripravovaný v mnohých reštauráciách po celej Európe. Tu je preto správna verzia tohto úžasného jedla.

KAČICA NA POMARANČI (Duck Á Ĺ Orange)

Suroviny (na 4 porcie):

1 asi 1,5 2 kg kačica

100 g maslo

1 lyžica olivového oleja

100 ml pomarančového likéru napr. Grand Marnier

100 g cukru

150 ml jablčného octu

5 pomarančov (2 iba kôru, 3 iba džús)

Skryť Vypnúť reklamu

za hrsť posekanej petržlenovej vňate

soľ a čierne korenie

AKO NA TO:

Predhrejte rúru na cca 220°C

1.Dôkladne nasoľte a nakoreňte kačicu. V pekáči rozpustite polovicu masla s olivovým olejom.

2.Keď je maslo rozpustené, osmažte kačicu zo všetkých strán a vložte do vyhriatej rúry na 50 minút.

3.Potom preložte kačicu na dosku a zlejte šťavu do malej misky.

4.Položte ten istý pekáč na stredne silný plameň sporáka a vlejte doň polovicu množstva pomarančového likéru, cukor, ocot a varte, pokiaľ sa nezačne vytvárať sirup.

5.Vložte kačicu späť na pekáč, polejte výpekom v miske a na kačicu poukladajte pokrájané segmenty z pomaranča, pomarančovú kôru, vytlačte na ňu šťavu, zbytok masla a pomarančového likéru a petržlenovú vňať.

6.Pečte ďalších 20 minút, každých 5 minút polievajte.

Skryť Vypnúť reklamu

7.Podávajte so zemiakovým pyré.

ŽELÁM DOBRÚ CHUŤ

Najčítanejšie na Dolný Zemplín Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  4. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  5. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  6. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  7. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  8. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  9. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  10. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  1. Neprekonaný VAM systém, ktorý zabráni krádeži vášho auta
  2. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  3. Garmin predstavuje Lily, svoje najmenšie inteligentné hodinky
  4. Babylon Berlín: Najdrahší nemecký seriál
  5. Potravinové intolerancie bude KRAJ riešiť aj tento rok
  6. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  7. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  8. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  9. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  10. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 20 052
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 18 822
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí 18 394
  4. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 18 094
  5. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 053
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 733
  7. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci 7 393
  8. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 7 292
  9. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 286
  10. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 136
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Ilustračné foto

Druhú dávku by ste mali dostať do 42 dní.

8 h

Ako vyzerá vakcinácia na Slovensku.

4 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop