Ahojte, dnes mám pre vás tradičný recept francúzskej kuchyne. Vie byť skutočne delikátny a veľmi chutný. Kombinácia sladkosti kačacieho mäsa a
Redakcia SME
Písmo:A-|A+ Diskusia nie je otvorená
pomaranča s jeho citrusovou arómou a kyselinami je doslova ako vydarené manželstvo. Napriek tomu bol tento recept už od polovice 80. rokov veľmi zle pripravovaný v mnohých reštauráciách po celej Európe. Tu je preto správna verzia tohto úžasného jedla.
1.Dôkladne nasoľte a nakoreňte kačicu. V pekáči rozpustite polovicu masla s olivovým olejom.
2.Keď je maslo rozpustené, osmažte kačicu zo všetkých strán a vložte do vyhriatej rúry na 50 minút.
3.Potom preložte kačicu na dosku a zlejte šťavu do malej misky.
4.Položte ten istý pekáč na stredne silný plameň sporáka a vlejte doň polovicu množstva pomarančového likéru, cukor, ocot a varte, pokiaľ sa nezačne vytvárať sirup.
5.Vložte kačicu späť na pekáč, polejte výpekom v miske a na kačicu poukladajte pokrájané segmenty z pomaranča, pomarančovú kôru, vytlačte na ňu šťavu, zbytok masla a pomarančového likéru a petržlenovú vňať.
6.Pečte ďalších 20 minút, každých 5 minút polievajte.