Korzár logo Korzár Dolný Zemplín
Streda, 27. január, 2021 | Meniny má BohušKrížovkyKrížovky

SPOD POKRIEVKY RASŤA VOJTOVIČA

Toto chutné a veľmi obľúbené vegetariánske jedlo pochádza z oblasti Stredozemného mora, ktorá je známa používaním zdravých surovín ako je napr.

olivový olej, množstvo čerstvej zeleniny a rýb. Pri tomto jedle platí známa guľášová zásada, že čím dlhšie sa varí tým lepšie to bude a je stále lepšie na ďalší deň po uvarení.

SUROVINY (na 6 porcii):

9 lyžíc olivového oleja

2 cibule, posekané na drobno

2 strúčiky cesnaku pretlačené

3 červené papriky, pokrájané na stredne veľké kocky

2 baklažány, pokrájané na kocky

2 cukiny, pokrájané na kocky

1 liter konzervovaných paradajok v náleve

400ml vody

1 kávová lyžička oregana

1 kávová lyžička majoránky

Skryť Vypnúť reklamu

1 polievková lyžica čerstvej posekanej petržlenovej vňate

soľ a čierne korenie podľa chuti

POSTUP:

1. Rozpáľte 3 lyžice olivového oleja vo väčšom hrnci, pridajte cibuľu a cesnak a orestujte na miernom ohni asi 3 minúty.

2. Pridajte papriku, baklažán a cukinu, restujte ďalších 5 minút.

3. Potom pridajte paradajky (aj s nálevom), vodu, oregano, majoránku a petržlenovú vňať a duste cca 45 minút.

4. Na konci polejte zbytkom olivového oleja a dochuťte soľou a korením.

Dobrú chuť

Najčítanejšie na Dolný Zemplín Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  2. Hygge ako životný štýl
  3. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  4. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  5. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  6. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  7. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  8. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  9. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  10. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  1. Garmin predstavuje Lily, svoje najmenšie inteligentné hodinky
  2. Babylon Berlín: Najdrahší nemecký seriál
  3. Potravinové intolerancie bude KRAJ riešiť aj tento rok
  4. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  5. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  6. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  7. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  8. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  9. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  10. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 20 201
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 18 523
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 18 465
  4. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí 14 404
  5. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 086
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 746
  7. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 7 365
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 241
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 085
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 940
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Premiér Igor Matovič na stredajšej tlačovej konferencii.

Otázny je semafor aj školy.

28m

Bratislava a Kežmarok sú nakoniec zelené.

2 h
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Ďalší testovací „úspech“

Peter Tkačenko

Matovič potrebuje ostatných rovnako ako oni jeho.

3 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop