chladničke, je naozaj ťažké. Môžem však s istotou povedať, že sa to naozaj oplatí. Skúste.
DVOJFAREBNÝ ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ
Suroviny: (pre 6 osôb)
200 g sušienok s čokoládovými kúskami
pol kávovej lyžičky škorice
100 g rozpusteného masla
100 g horkej čokolády (nie na varenie)
1 kávová lyžička kávového likéru (Kahlua alebo Tia Maria)
100 g bielej čokolády
pol lyžičky vanilkovej esencie
225 ml tuhej kyslej smotany
75 g tmavého cukru
225 ml šľahačkovej smotany
POSTUP:
1.Rozdrvte sušienky rukou a dajte ich do misky. Pridajte škoricu, rozpustené maslo a dobre to premiešajte.
2.Preložte túto zmes do plechu na pečenie s priemerom cca 22 cm, ktorý má odmontovateľné dno. Pritlačte zmes rovnomerne na dno, vložte do chladničky na zhruba 15 minút.
3.Rozpustite horkú čokoládu vo vodnom kúpeli a pridajte kávový likér. Postrúhajte bielu čokoládu a premiešajte ju s vanilkovou esenciou.
4.Zmiešajte kyslú smotanu a cukor, potom pridajte šľahačkovú smotanu a vymiešajte do hladka. Potom rozdeľte zmes do dvoch misiek.
5.Do jednej misky pridajte rozpustenú horkú čokoládu s likérom a do druhej postrúhanú bielu s vanilkou. Dobre premiešajte každú zo zmesí.
6.Obidve potom dajte na vrch sušienkovej zmesi v tortovej forme a pomaly premiešajte vidličkou tak, aby ste dostali pekný mramorový efekt.
7.Vložte do chladničky a tri hodiny buďte trpezliví. Oplatí sa!!!
Dobrú chuť želá Rasťo Vojtovič, šéfkuchár Francúzskej reštaurácie hotela Devín
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z južného Zemplína nájdete na Korzári Dolný Zemplín