Smažené hrušky so slivkovou omáčkou
Suroviny: 4 porcie:
1 liter oleja na vyprážanie
4 hrušky
100g múky
50g mletých mandlí
cukor
Slivková omáčka:
10 červených sliviek (aj kompotových)
100g cukor
100ml voda
Cestíčko na obaľovanie:
150g hladkej múky
150g kukuričného škrobu Maizena
1 kávová lyžička prášku na pečenie
350ml studenej vody
10g cukru
Postup:
1.Na slivkovú omáčku vyberte zo sliviek kôstky a rozpoľte ich. Dajte ich do maličkého hrnca s cukrom a vodou a čo najrýchlejšie priveďte do varu. Varte 2 minúty, odstavte a nechajte vychladnúť. Potom ich rozmixujte do hladka.
2.Do misky preosejte múku, Maizenu a prášok na pečenie. Za stáleho miešania metličkou pridajte vodu a vyšľahajte do hladka. Potom pridajte cukor.
3.Vyhrejte olej vo fritéze alebo na panvici. Hrušky olúpte a vyberte jadierka. Zmiešajte pomleté mandle a múku a oprášte v tom hrušky. Potom obaľte v cestíčku a vysmažte v oleji.
4.Potom osušte od oleja a podávajte teplé so slivkovou omáčkou.
Autor: Plusy
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z južného Zemplína nájdete na Korzári Dolný Zemplín