Korzár logo Korzár Dolný Zemplín
Sobota, 16. január, 2021 | Meniny má KristínaKrížovkyKrížovky

SPOD POKRIEVKY RASŤA VOJTOVIČA

Smažené hrušky so slivkovou omáčkouSuroviny: 4 porcie:1 liter oleja na vyprážanie4 hrušky100g múky50g mletých mandlícukor Slivková

Smažené hrušky so slivkovou omáčkou

Suroviny: 4 porcie:

1 liter oleja na vyprážanie

4 hrušky

100g múky

50g mletých mandlí

cukor

Slivková omáčka:

10 červených sliviek (aj kompotových)

100g cukor

100ml voda

Cestíčko na obaľovanie:

150g hladkej múky

150g kukuričného škrobu Maizena

1 kávová lyžička prášku na pečenie

350ml studenej vody

10g cukru

Postup:

1.Na slivkovú omáčku vyberte zo sliviek kôstky a rozpoľte ich. Dajte ich do maličkého hrnca s cukrom a vodou a čo najrýchlejšie priveďte do varu. Varte 2 minúty, odstavte a nechajte vychladnúť. Potom ich rozmixujte do hladka.

Skryť Vypnúť reklamu

2.Do misky preosejte múku, Maizenu a prášok na pečenie. Za stáleho miešania metličkou pridajte vodu a vyšľahajte do hladka. Potom pridajte cukor.

3.Vyhrejte olej vo fritéze alebo na panvici. Hrušky olúpte a vyberte jadierka. Zmiešajte pomleté mandle a múku a oprášte v tom hrušky. Potom obaľte v cestíčku a vysmažte v oleji.

4.Potom osušte od oleja a podávajte teplé so slivkovou omáčkou.

Najčítanejšie na Dolný Zemplín Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť
  2. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  3. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  4. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  5. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  7. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur
  8. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  9. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  10. Oktagon 20: Pikantné súboje prinesú aj zápas o titul!
  1. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  2. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  4. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  5. Akčný výpredaj v PLANEO Elektro – to sú ceny nižšie až o 60 %!
  6. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  7. Ohlúpli sme počas Covid roka?
  8. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  9. TOMRA víta kľúčový krok k spusteniu systému zálohovania
  10. Slovaktual umožní všetkým zamestnancom bezplatné testovanie
  1. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur 20 372
  2. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 14 385
  3. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká? 9 479
  4. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 888
  5. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 857
  6. Kuba si turistov omotá okolo prsta. Miesta, ktoré musíte vidieť 6 952
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 588
  8. Kvalitnej hydiny je na pultoch stále menej. Čo vlastne kupujeme? 6 473
  9. Riaditeľ VÚB: Udržateľnosť chceme vsadiť do DNA nášho podnikania 6 403
  10. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 5 765
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Robert Barca (1993) je slovenským factcheckerom medzinárodnej spravodajskej agentúry AFP, ktorá pre Facebook overuje informácie šíriace sa na sociálnej sieti. V roku 2019 ukončil štúdium medzinárodných vzťahov a medzinárodného rozvoja. Študoval v Česku, Holandsku, Dánsku a Číne. Pracoval ako novinár v slovenskom týždenníku .týždeň a v Denníku N, publikoval vo viacerých slovenských a českých médiách. Ako fotograf pracuje pre agentúru Getty Images. Pre AFP začal pracovať vo februári 2020.

Koronavírus: Vláda rokuje o celoplošnom testovaní, Za ľudí je proti (minúta po minúte)

PCR testy na Slovensku odhalili viac ako 222-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 3 417 obetí. V okrese Nitra platí sprísnený lockdown.

Veronika Remišová.
Moldava
Homáre nórske sa musia na európsky trh dostať do 24 hodín.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop