Kurča na perlivom víne (Pollo allo spumante)
Dnes mám pre vás mimoriadne zaujímavý, chutný, no nenáročný recept z hydiny. Na jeho prípravu stačí málo, no výsledok určite bude stáť za to.
SUROVINY (na 4 - 6 porcií):
1 veľké kurča rozporcované na 4 až 6 kusov
100 g masla
275 ml perlivého vína (suchého)
soľ a čierne korenie podľa chuti
225 g paradajok (olúpaných)
500 ml kuracieho vývaru
AKO NA TO:
1.Na veľkú panvicu dajte maslo a prudko osmažte kuracie kúsky, ktoré boli dôkladne nasolené a okorenené. Potom to zalejte perlivým vínom a polovicou kuracieho vývaru, pridajte pokrájané paradajky, prikryte a duste asi 40 minút. Podlievajte iba v prípade potreby.
2.Podávajte s varenými alebo dusenými zemiakmi.
PRAJEM DOBRÚ CHUŤ!!!
Autor: Vážený pán Peter Schutz
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z južného Zemplína nájdete na Korzári Dolný Zemplín