Dnes vám ponúkam zaujímavý recept z cestovín, ktoré ocenia nielen milovníci talianskej kuchyne, ale aj vegetariáni
Lasagne di Ricotta
SUROVINY (na 4 - 6 porcií)
450 g Ricotta syr alebo tučného tvarohu
225 g strúhaného syra(najlepšie parmezánu)
soľ a čierne korenie
3 vajíčka, dobre vyšľahané
50 g masla
225 g lasagne cestovín
2 polievkové lyžice posekanej petržlenovej vňate
4 lyžice mlieka
Postup:
1.Uvarte cestovinu v slanej vode vo veľkom hrnci s trochou oleja, no varte ich postupne, aby sa vám nepolepili. Po uvarení cestoviny usušte a poukladajte ich na suchú čistú utierku. Na klasické lasagne cestovinu predvárať nepotrebujete, pretože mäsová omáčka obsahuje viac tekutiny, v ktorej sa cestovina uvarí a zapečie zároveň. Náš recept však túto možnosť neposkytuje, pretože naša syrová hmota neobsahuje dostatočné množstvo tekutiny.
2.Pretlačte Ricottu alebo tvaroh cez jemné sitko, primiešajte strúhaný syr, soľ, korenie a vajíčka. Vymiešajte do hladka a nechajte chvíľu odstáť.
3.Vymastite plech maslom a poukladajte naň plátky lasagní tak, aby pokryli celé dno. Polejte cestovinu mliekom a potrite na to vrstvu syrovej hmoty. Na to opäť vrstvu cestovín a syrovej hmoty až pokiaľ nevyčerpáte všetky suroviny. Poslednou vrstvou by mal byť syr.
4.Posypte to celé posekanou vňaťou a pečte vo vyhriatej rúre (cca 180 - 190°C), 30 - 45 minút.
Prajem dobrú chuť!!!!
Autor: www.i-laskanie.sk
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z južného Zemplína nájdete na Korzári Dolný Zemplín