SUROVINY (na 4 porcie):
2 väčšie, tvrdé hrušky
1 kg zemiakov
50 g maslo
100 ml šľahačková smotana
500 g paštrnáku
1 čerstvá uhorka (olúpaná a bez jadierok)
1/2 kávovej lyžičky drvených feniklových semienok
600 g bravčovej panenky
1 citrón
soľ a biele korenie
50 ml olivového oleja
AKO NA TO
1.Zemiaky a paštrnák očistite, pokrájajte na stredne veľké kocky a uvarte v slanej vode. Potom ich lyžicou pretlačte cez sitko a vložte do hrnca s maslom a šľahačkovou smotanou. Dobre premiešajte a prehrejte, dostanete homogénnu hmotu.
2.Uhorku a hrušky očistite (z hrušiek vyberte aj jadierka), pokrájajte ich na stredne veľké kúsky a v šalátovej miske ich zmiešajte s olivovým olejom, soľou, korením, feniklovými semienkami a citrónovou šťavou zo štvrťky citrónu.
3.Panenku dobre osoľte a okoreňte a osmažte ju na panvici na prudkom ohni z každej strany. Potom panenku vložte do vyhriatej rúry (cca 190°C) na asi 5 - 7 minút. Môžete podávať so zemiakovou zmesou a šalátom.
PRAJEM DOBRÚ CHUŤ
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z južného Zemplína nájdete na Korzári Dolný Zemplín