Korzár logo Korzár Dolný Zemplín

SPOD POKRIEVKY RASŤA VOJTOVIČA

SUROVINY (na 4 porcie):2 väčšie, tvrdé hrušky1 kg zemiakov50 g maslo100 ml šľahačková smotana500 g paštrnáku 1 čerstvá uhorka (olúpaná a

SUROVINY (na 4 porcie):

2 väčšie, tvrdé hrušky

1 kg zemiakov

50 g maslo

100 ml šľahačková smotana

500 g paštrnáku

1 čerstvá uhorka (olúpaná a bez jadierok)

1/2 kávovej lyžičky drvených feniklových semienok

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

600 g bravčovej panenky

1 citrón

soľ a biele korenie

50 ml olivového oleja

AKO NA TO

1.Zemiaky a paštrnák očistite, pokrájajte na stredne veľké kocky a uvarte v slanej vode. Potom ich lyžicou pretlačte cez sitko a vložte do hrnca s maslom a šľahačkovou smotanou. Dobre premiešajte a prehrejte, dostanete homogénnu hmotu.

SkryťVypnúť reklamu

2.Uhorku a hrušky očistite (z hrušiek vyberte aj jadierka), pokrájajte ich na stredne veľké kúsky a v šalátovej miske ich zmiešajte s olivovým olejom, soľou, korením, feniklovými semienkami a citrónovou šťavou zo štvrťky citrónu.

3.Panenku dobre osoľte a okoreňte a osmažte ju na panvici na prudkom ohni z každej strany. Potom panenku vložte do vyhriatej rúry (cca 190°C) na asi 5 - 7 minút. Môžete podávať so zemiakovou zmesou a šalátom.

PRAJEM DOBRÚ CHUŤ

Autor: LUCKINO PREKVAPENIE

Najčítanejšie na Dolný Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 97 670
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 077
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 764
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 462
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 000
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 266
  7. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 4 951
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 790
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu