Halibut filet so Sherry omáčkou a zuchinou
Suroviny 10 porcií:
1.5 kg halibut filet (biela morská ryba, môžeme nahradiť zubáčom)
soľ a biele korenie podľa chuti
1 liter Jaquelinne broth (sladký zeleninový vývar)
200 ml Sherry fino - likér
1.5 kg zuchina (vyčistená od jadierok a nakrájaná na lodičky)
Postup:
1.Filet z halibuta osolíme a okoreníme a oprášime v múke vrchnú časť (nie kožu). Vložíme na rozpálenú panvicu omúčenou časťou nadol a prudko opečieme. Potom otočíme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme cca 5 minút.
2.Medzitým zredukujeme Jaquelinne broth, pridáme zuchinu a Sherry a povaríme cca 1 minútu.
3.Môžeme podávať.
PRAJEM DOBRÚ CHUŤ !
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z južného Zemplína nájdete na Korzári Dolný Zemplín