Korzár logo Korzár Dolný Zemplín
Sobota, 16. január, 2021 | Meniny má KristínaKrížovkyKrížovky

Rasťo Vojtovič dostal cenu za recept roka

Najznámejší kuchár zo Zemplína a jeden z najlepších na Slovensku Rasťo Vojtovič opäť potvrdil, že u nás patrí medzi extratriedu a len ťažko si hľadá

konkurenciu. Tvorcovia populárnej relácie Ako chutí svet, ktorú už niekoľko rokov úspešne vysiela televízia Markíza, prednedávnom udelili Rasťovi Vojtovičovi prestížny titul za recept roka. O čo presne išlo?

Ocenenie vzniklo v hlavách Petra Justina Topoľského a Juraja Matisa po pozitívnych skúsenostiach s podobným oceňovaním zahraničných reštaurácií v televíznej relácii "Ako chutí svet".

"Reštaurácie na Slovensku už dosiahli pomyselný kulminačný bod, dokonca ho aj prekročili. Po skúsenostiach z rôznych svetových špičkových reštaurácií som bol veľmi prekvapený štandardom, aký som tu našiel. Preto sme prišli s takouto cenou," povedal nám známy spevák a moderátor Peter Justin Topoľský, žijúci striedavo v New Yorku a na Slovensku. Šéfkuchár bratislavského hotela Devín i jeho exkluzívnej Francúzskej reštaurácie Rasťo Vojtovič si ocenenie vyslúžil za recept s exotickým názvom Mušle Sv. Jakuba a ustrice Siam. Hoci by sa zdalo, že vymyslieť takúto pochúťku z morských ulitníkov je jednoduché, opak je pravdou.

Skryť Vypnúť reklamu

"Recept vznikol najskôr v mojej hlave, až potom som ho preniesol na tanier. Bolo to hranie sa s chuťami a surovinami, teda niečo, čo ma nesmierne baví. Kým sa recept dostal do konečnej podoby, trvalo to asi dva týždne. Hľadal som tie správne suroviny, dopĺňal vhodné chute tak, aby výsledný efekt stál za to," prezradil šéfkuchár Rasťo, ktorý by sa mal o niekoľko mesiacov predstaviť v televízii Markíza vo veľkom galaprograme o gastronómii, ktorého súčasťou bude predstavenie najlepších slovenských šéfkuchárov a ich receptov. "Kuchárskemu remeslu chceme dať iný šat. Vyzlečieme ho z umasteného trička a oblečieme ho do elegantného smokingu, ako si to nesporne zaslúži," poodhalil plány galaprogramu Justin Topoľský.

A aké tajomstvo skrýva recept roka Rasťa Vojtoviča? "Toto jedlo by malo ponúknuť harmóniu morských ulitníkov, kreviet, šampiňónov v kombinácii chuťou kapár, hrozienok s extravagantnou omáčkou. Každému, kto jedlo ochutná, som chcel ponúknuť exkluzívne chute mora." Recept, ktorý patrí medzi exkluzívne kúsky gastronómie, je originál a nikto iný okrem Rasťa Vojtoviča jeho tajomstvo nepozná. S čitateľmi nášho denníka sa o jeho tajomstvo podelí v niektorom z nasledujúcich vydaní.

Najčítanejšie na Dolný Zemplín Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť
  2. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  4. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  5. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  6. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur
  7. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  8. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  9. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  10. Oktagon 20: Pikantné súboje prinesú aj zápas o titul!
  1. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  2. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  3. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  6. Akčný výpredaj v PLANEO Elektro – to sú ceny nižšie až o 60 %!
  7. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka?
  9. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  10. TOMRA víta kľúčový krok k spusteniu systému zálohovania
  1. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur 20 493
  2. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 14 547
  3. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká? 9 041
  4. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 838
  5. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 751
  6. Kuba si turistov omotá okolo prsta. Miesta, ktoré musíte vidieť 6 808
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 557
  8. Kvalitnej hydiny je na pultoch stále menej. Čo vlastne kupujeme? 6 444
  9. Riaditeľ VÚB: Udržateľnosť chceme vsadiť do DNA nášho podnikania 6 330
  10. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 5 954
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop