môžete sa pustiť do stavby jahodovo-balzamikovej veže.
SUROVINY (na 4 porcie)
600 g čerstvých jahôd
150 ml šľahačkovej smotany
20 g práškového cukru
150 ml balzamikového octu
50 g kryštálového cukru
10 lístkov mäty
AKO NA TO:
1.Ocot povaríme s kryštálovým cukrom na miernom ohni, pokiaľ hmota nezačne karamelizovať. Odstavíme a necháme vychladnúť.
2.Jahody pokrájame na plátky a vrstvíme ich do veže
3.Polejeme skaramelizovaným cukrom, dozdobíme práškovým cukrom a šľahačkou
DOBRÚ CHUŤ PRAJE Rasťo Vojtovič, šéfkuchár hotela Devín
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z južného Zemplína nájdete na Korzári Dolný Zemplín