SUROVINY (na 4 porcie)
500 ml šľahačkovej smotany
2 plátky želatíny
80 g kryštálového cukru
3 stopky čerstvej vanilky
JAHODOVÁ OMÁČKA
100 g čerstvých jahôd, rozkrojených na polovicu
75 g kryštálového cukru
1 lyžica jahodového džemu, pretlačená cez jemné
sitko
citrónová šťava a kôra
4 lístky mäty
150 ml vody
AKO NA TO:
1.Želatínu namočíme do studenej vody asi na 5 minút
2.Do hrnca dáme šľahačku, cukor a vanilkové zrniečka. Na miernom ohni za stáleho miešania privedieme tesne pod bod varu, odstavíme a necháme trocha vychladnúť.
3.Do vychladenej hmoty potom primiešame želatínu
4.Vlejeme do štyroch 125 ml formičiek a odložíme na 1 až 2 hodiny do chladničky
5.Čerstvé jahody povaríme s cukrom, džemom, citrónovou kôrou a vodou asi 20 minút
6.Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a necháme vychladnúť. Šťavou zdobíme vychladnutý a z formičky vyklopený dezert
DOBRÚ CHUŤ PRAJE šéfkuchár hotela Devín v Bratislave Rasťo Vojtovič
Autor: Jahodová panacotta
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z južného Zemplína nájdete na Korzári Dolný Zemplín