kryštálového cukru, 250 ml šľahačkovej smotany.
AKO NA TO:
1. Umyté jahody odstopkujeme, niekoľko ich odložíme nabok, zvyšok nakrájame na kúsky, zmiešame s pomarančovým likérom a cukrom a 15 minút marinujeme. Potom rozmixujeme a pretrieme cez sitko.
2. Želatínu namočíme do studenej vody. Medzitým vyšľaháme nad horúcim vodným kúpeľom žĺtky s cukrom. Želatínu vyžmýkame, rozpustíme v hrnci pri miernej teplote a spolu s jahodovým pretlakom vmiešame do žĺtkového krému.
3. Misku vložíme do väčšej nádoby zo studenou vodou a za stáleho miešania krém vychladíme. Nakoniec pridáme 200 ml šľahačkovej smotany.
4. Krém vlejeme do menších misiek a necháme vychladnúť.
5. Dozdobíme zvyškom vyšľahanej smotany a jahodami.
DOBRÚ CHUŤ PRAJE ŠÉFKUCHÁR HOTELA DEVÍN RASŤO VOJTOVIČ
Autor: lyv
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z južného Zemplína nájdete na Korzári Dolný Zemplín