Korzár logo Korzár Dolný Zemplín
Sobota, 16. január, 2021 | Meniny má KristínaKrížovkyKrížovky

SPOD POKRIEVKY RASŤA VOJTOVIČA

CESTONINY ALLA CARBONARASUROVINY :100 g neúdenej anglickej slaniny (panceta)300 ml sladkej smotany2 žĺtka50 g parmezánu2 lyžice olivového

CESTONINY ALLA CARBONARA

SUROVINY :

100 g neúdenej anglickej slaniny (panceta)

300 ml sladkej smotany

2 žĺtka

50 g parmezánu

2 lyžice olivového oleja

500 g penne Barila alebo Divella (cestoviny v tvare trubičky)

soľ, biele korenie, čierne korenie

AKO NA TO:

1.Na rozohriatu väčšiu panvicu vlejeme olivový olej a pridáme na tenké prúžky pokrájanú anglickú slaninu, ktorú osmažíme takmer do chrumkava.

2.Dáme variť cestoviny na 80% času z návodu na obale cestovín. (Po dovarení nepremývame, pokropíme olivovým olejom)

Skryť Vypnúť reklamu

3.V šalátovej mise metličkou poriadne zmiešame smotanu, žĺtka, parmezán, soľ, biele korenie a čierne korenie.

4.Uvarené cestoviny dáme na panvicu, chvíľu osmažíme so slaninkou a olejom, ktorý sa z nej vypiekol.

5.Po cca 1-2 minútach pridáme smotanovú zmes a premiešame.

6.Varíme dovtedy, pokiaľ sa omáčka doslova neprilepí na cestoviny a nezmizne z dna panvice. (cca 2-3 minúty) Posypeme zbytkom parmezánu a môžeme podávať.

PRAJEM DOBRÚ CHUŤ

Najčítanejšie na Dolný Zemplín Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť
  2. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  4. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  5. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  6. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur
  7. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  8. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  9. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  10. Oktagon 20: Pikantné súboje prinesú aj zápas o titul!
  1. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  2. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  4. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  5. Akčný výpredaj v PLANEO Elektro – to sú ceny nižšie až o 60 %!
  6. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  7. Ohlúpli sme počas Covid roka?
  8. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  9. TOMRA víta kľúčový krok k spusteniu systému zálohovania
  10. Slovaktual umožní všetkým zamestnancom bezplatné testovanie
  1. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur 20 372
  2. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 14 394
  3. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká? 9 443
  4. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 884
  5. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 854
  6. Kuba si turistov omotá okolo prsta. Miesta, ktoré musíte vidieť 6 935
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 587
  8. Kvalitnej hydiny je na pultoch stále menej. Čo vlastne kupujeme? 6 471
  9. Riaditeľ VÚB: Udržateľnosť chceme vsadiť do DNA nášho podnikania 6 399
  10. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 5 784
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Robert Barca (1993) je slovenským factcheckerom medzinárodnej spravodajskej agentúry AFP, ktorá pre Facebook overuje informácie šíriace sa na sociálnej sieti. V roku 2019 ukončil štúdium medzinárodných vzťahov a medzinárodného rozvoja. Študoval v Česku, Holandsku, Dánsku a Číne. Pracoval ako novinár v slovenskom týždenníku .týždeň a v Denníku N, publikoval vo viacerých slovenských a českých médiách. Ako fotograf pracuje pre agentúru Getty Images. Pre AFP začal pracovať vo februári 2020.

Koronavírus: Vláda rokuje o celoplošnom testovaní, Za ľudí je proti (minúta po minúte)

PCR testy na Slovensku odhalili viac ako 222-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 3 417 obetí. V okrese Nitra platí sprísnený lockdown.

Veronika Remišová.
Moldava
Homáre nórske sa musia na európsky trh dostať do 24 hodín.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop