CESTONINY ALLA CARBONARA
SUROVINY :
100 g neúdenej anglickej slaniny (panceta)
300 ml sladkej smotany
2 žĺtka
50 g parmezánu
2 lyžice olivového oleja
500 g penne Barila alebo Divella (cestoviny v tvare trubičky)
soľ, biele korenie, čierne korenie
AKO NA TO:
1.Na rozohriatu väčšiu panvicu vlejeme olivový olej a pridáme na tenké prúžky pokrájanú anglickú slaninu, ktorú osmažíme takmer do chrumkava.
2.Dáme variť cestoviny na 80% času z návodu na obale cestovín. (Po dovarení nepremývame, pokropíme olivovým olejom)
3.V šalátovej mise metličkou poriadne zmiešame smotanu, žĺtka, parmezán, soľ, biele korenie a čierne korenie.
4.Uvarené cestoviny dáme na panvicu, chvíľu osmažíme so slaninkou a olejom, ktorý sa z nej vypiekol.
5.Po cca 1-2 minútach pridáme smotanovú zmes a premiešame.
6.Varíme dovtedy, pokiaľ sa omáčka doslova neprilepí na cestoviny a nezmizne z dna panvice. (cca 2-3 minúty) Posypeme zbytkom parmezánu a môžeme podávať.
PRAJEM DOBRÚ CHUŤ
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z južného Zemplína nájdete na Korzári Dolný Zemplín