Začína leto, a tak sme sa rozhodli, že vám teraz, pre zmenu budeme prinášať zaujímavé recepty, ktoré môžete ochutnať v rôznych zemplínskych reštauráciách, kaviarňach, či vinárňach. Veríme, že si ich obľúbite a čoskoro sa ocitnú aj na vašom stole.
Mariana SOLENSKÁ z vinárne STARÝ SUD v Michalovciach
PIVÁRSKY REZEŇ S CHRENOM
SUROVINY:
600g bravčového stehna
soľ
hladká múka
2 zemiaky
1 strúčik cesnaku
1 vajce
mleté čierne korenie
majorán
2 lyžice piva
1 lyžica mlieka
1 lyžica polohrubej múky
olej
chren
ocot
AKO NA TO:
1.mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a obalíme v múke
2.pripravíme zemiakové cesto: zemiaky ošúpeme a postrúhame na jemnom strúhadle, alebo ich rozmixujeme. Pridáme vajce, okoreníme, posypeme majoránom, pridáme pivo, mlieko, polohrubú múku a vymiešame
3.rezne namáčame do cesta a vyprážame
4.podávame s chrenom, pokvapkaným zriedeným otcom. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovou oblohou
PRAJEME DOBRÚ CHUŤ
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z južného Zemplína nájdete na Korzári Dolný Zemplín