šéfkuchár Michal Tkáč z reštaurácie Moliere na Námestí Slobody 1 v Humennom
Šampiňónová bomba
Suroviny na 1 porciu: 100g kuracie prsia, 50g šampiňóny, 1 dcl sladkej smotany, 80g hladkej múky, 50g cibule, 50g oleja, 2 dcl hydinového vývaru.
Ako na to: Najprv kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Trošku ich opečieme na oleji a pridáme cibuľku a šampiňóny. To všetko chvíľu podusíme, dolejeme hydinový vývar a zahustíme to ešte smotanou. K šampiňónovej bombe sa skvele hodia opekané zemiaky, alebo hranolky. Hotové jedlo potom dochutíme bohatou zeleninovou oblohou.
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!
Autor: mpo
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z južného Zemplína nájdete na Korzári Dolný Zemplín