pracoval profesionálny kuchár a štyria pomocníci sedem hodín.
MICHALOVCE. Majiteľ pizzérie Pavol Vojtovič hovorí, že na sviatok svätého Valentína chceli pre zamilované páry pripraviť netradičnú atrakciu. Kuchári preto upiekli pizzu, ktorá má na dĺžku aj na šírku tri metre. Skladá sa zo šiestich druhov pizze. Na jej výrobu použili 25 kilogramov múky, 12 kg šunky, 12 kg štyroch druhov syra, množstvo ovocia a zeleniny. Pizzu začali piecť presne v stredu o polnoci a skončili vo štvrtok o siedmej ráno. Unikátna gigantická pizza pozostáva z menších 29 pízz o rozmeroch 55 x 55 centimetrov. Na ich príprave sa podieľal hlavný kuchár Ján Čičák, jeho pomocník Peter Vojtovič, Lenka Maskaľová a Pavol a Danka Vojtovičovi. Okraj obrovského pizzového srdca lemoval veľký nápis Valentín.
Pizza sa stala atrakciou
Kuchár Janko pri jej výrobe doslova kúzlil. Pripravené cesto vyhadzoval a tvaroval vo vzduchu meter nad hlavou. Rôzne druhy pizze pripravuje už sedem rokov a pracoval vo viacerých renomovaných pizzériach. Cesto obľúbenej talianskej pochúťky dokáže pred vložením do pece vytočiť jednou rukou. Maxipizzu začali krájať pre zákazníkov až o štvrtej popoludní. Pre Michalovčanov bola počas celého dňa veľkou atrakciou. Do pizzérie ju chodili obdivovať davy zvedavcov. Obrovská pizza nebola jediným prekvapením počas dňa zamilovaných. Zákazníkom v ten deň podávali aj špeciálne vykrojovanú pizzu v tvare srdca.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z južného Zemplína nájdete na Korzári Dolný Zemplín