Pred časom zaujala správa, že zahraniční výrobcovia potravín menia receptúry podľa toho, pre aký trh ich produkujú.
Údajne na Slovensko posielajú menej kvalitné výrobky.
Jeden z čitateľov nás však oslovil s podnetom, aby sme si ale všimli aj kvalitu potravín, ktoré ponúkajú v našich obchodoch, najmä supermarketoch a sú z našej produkcie.
Niekedy totiž stačí si všimnúť a prečítať zloženie výrobku na jeho obale.
Pre rôzne zásahy a prímesy sú už aj „vznešené“ názvy. Povedzme glazovanie mrazených rýb, či filetov. Alebo macerovanie. A to nie sú jediné príklady.
Keď už hovoríme o rybách a ich glazovaní, stačí si totiž niektorý podobný produkt u nás nechať doma roztopiť a odvážiť. Napríklad z kilového filé z morskej ryby, ale balenej u nás, zostalo iba 0,62 kg.
Mnohí Slováci, ktorí žijú v zahraničí, netaja, že ak prichádzajú domov na návštevu, veľmi radi si pochutia na rybacom šaláte.
Kedysi bol skutočne chýrny a nikto nepochyboval o jeho zložení a obsahu.
Dnes na obale je síce napísané zloženie, ale taký nízky obsah rybacieho mäsa vari nikdy nemal ako má aj ten dnes, vraj, exkluzívny.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z južného Zemplína nájdete na Korzári Dolný Zemplín